Chec cu mere caramelizate

de miremirc in Prajituri, 15 Noi 2012 | 3885 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 160 ml ulei (unt topit)
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 lgt praf de copt
  • 50 ml lapte
  • 3 mere
  • 2 lg unt
  • 2 lg miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mere caramelizate:

Curatam merele de coaja si le taiem bucatele mici. Intr-o craticioara punem untul si mierea si le lasam pe foc cam 5 minute, apoi adaugam bucatelele de mere si mai lasam pe foc pana cand se inmoaie putin merele . Merele le lasam sa se raceasca si ne ocupam de aluatul de chec.

Mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam treptat uleiul (sau untul topit) ca la maioneza. Incorporam faina amestecata cu praful de copt, apoi laptele. La sfarsit adaugam albusurile batute spuma tare (cu un praf de sare), cu ajutorul unei linguri, prin rasturnare, de jos in sus. Adaugam si bucatelele de mere racite (scurse de siropul care l-au lasat). Amestecam cu grija, sa nu se lase compozitia .

Compozitia obtinuta o rasturnam intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt (11*31 cm) si o dam la cuptor pana se coace (verificam cu scobitoarea daca s-a copt ) . lasam sa se raceasca si abia apoi o scoatem din forma de chec si o putem taia si servi langa un ceai fierbinte .

Un chec rapid, usor de facut si absolut delicios ! Pofta buna !

 

RETETA IN IMAGINI

Chec cu mere caramelizate-0
Chec cu mere caramelizate-1
Chec cu mere caramelizate-2
Chec cu mere caramelizate-3
Chec cu mere caramelizate-4
Chec cu mere caramelizate-5
Chec cu mere caramelizate-6
Chec cu mere caramelizate-7

COMENTARII (16)

Lau 1

15.11.2012, 15:35

bun

miremirc 1

16.11.2012, 09:05

Mersi fetelor !

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 11:40

ce fain arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04