Chec cu miere

de dentistutza in Prajituri, 19 Sep 2011 | 2261 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cani faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3/4 cana ulei
  • 3 oua
  • 3 linguri miere
  • 1/2 cana iaurt sau sana sau kefir
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • optional nuci sau ciocolata tocata grosier sau stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu miere:

Zaharul se mixeaza cu ouale pana se albesc. Se adauga in fir uleiul si apoi mierea, sucul de lamaie si kefirul. Restul de ingrediente se combina intr-un bol si  se pun in doua reprize in mixtura de oua, amestecand continuu.

Nucile stafidele sau ciocolata se adauga la sfarsit amestecand cu o spatula ca sa nu se zdrobeasca la mixer.

Se toarna compozitia in forma de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina, se niveleaza si se coace la mijlocul cuptorului preincalzit cam 35-40 de minute, verificand spre sfarsit cu scobitoarea daca este copt in interior. Se scoate, se pudreaza cald cu zahar pudra vanilat si se raceste pe o tava sau un gratar. Se taie dupa ce s-a racit.

 

TIPS-URI

1

pentru ca am in casa, am pus si o lingura de apa de roze orientala si a mers f. bine cu aroma mierii.

2

am folosit faina de tip FarinUp , la noi nu se mai gaseste dar o cumpar de la bulgari din Metro si este destul de comoda, ma scuteste de amestecul "faina+praf de copt".

RETETA IN IMAGINI

Chec cu miere-0
Chec cu miere-1

COMENTARII (12)

jolygina 1

20.09.2011, 10:28

arata foarte bine

mamaieelena 1

20.09.2011, 15:47

buun rau

dentistutza 1

20.09.2011, 18:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04