Chec cu migdale si stafide

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 6 Dec 2010 | 1357 vizualizari

 

l-am asteptat si noi pe mos cu un chec usor si bun.
La multi ani tuturor sarbatoritilor de azi!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana apa
  • 2 cani faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • cacao ( pentru efectul marmorat)
  • stafide
  • migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu migdale si stafide:

Punem ouale intregi intr-un caston, le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam pe rand zaharul, uleiul, apa, praful de copt, faina si esenta de vanilie. Omogenizam compozitia si turnam 3 sferturi intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau cu faina, compozitia care a ramas o amestecam cu o lingura de cacao si esenta de rom, pe care o vom pune deasupra si cu ajutorul unei furculite imprastiem cacaoa cu miscari circulare prin toata tava.

Deasupra punem stafide ( puneti atat cat va place) si migdalele pe care le-am taiat cu cutitul marunt, dupa care dam la cuptor la foc mic 30-40 de minute, facem testul cu scobitoarea.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu migdale si stafide 68940
retete culinare - Chec cu migdale si stafide 68941
retete culinare - Chec cu migdale si stafide 68942
retete culinare - Chec cu migdale si stafide 68943
retete culinare - Chec cu migdale si stafide 68944
retete culinare - Chec cu migdale si stafide 68945
retete culinare - Chec cu migdale si stafide 68946

COMENTARII (14)

MotanLaOale 1

07.12.2010, 09:19

bun bun

lilik 1

07.12.2010, 10:28

Dana Cristea - pusikmea 1

07.12.2010, 10:49

motan, ms lilikms

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: