Chec cu morcov (de post)

de Anamaria7 in Prajituri, 18 Mar 2011 | 3328 vizualizari

 

Cu dedicatie pentru Susu :) pentru ca stiu ca e impatimita checurilor! Un chec cu o aroma minunata ce inmiresmeaza toata casa!

 

INGREDIENTE

  • 2c faina
  • 1+1/2 lgt praf de copt
  • 1/4 lgt sare
  • 1 lg scortisoara macinata
  • 3/4c zahar
  • 1 banana mare
  • 1/4c ulei
  • 1+1/2c morcov ras
  • 1/3c nuca de cocos
  • 1/2c lapte de soia/suc de fructe
  • 1 mana stafide
  • zahar pudra pentru presarat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu morcov (de post):

Pregatim o tava de 20cm x 20cm sau una rotunda de chec. Incalzim cuptorul la 180C.

Cernem impreuna faina, sarea, praful de copt si scortisoara. In alt vas, pasam banana, apoi o mixam bine cu zaharul si adaugam uleiul si laptele de soia.

Amestecul de faina se inglobeaza in cel cu banana fara sa amestecam prea mult. La sfarsit, morcovul, cocosul si stafidele se adauga amestecand cu o lingura, de sus in jos.

Compozitia se pune in tava si se tine la cuptor cca 35-40min, pana cand checul trece testul scobitorii.

Se serveste presarat cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

Se poate servi si cu putina frisca vegetala langa.

2

1 banana inlocuieste 1 ou in retetele de post.

RETETA IN IMAGINI

Chec cu morcov (de post)-0
Chec cu morcov (de post)-1
Chec cu morcov (de post)-2
Chec cu morcov (de post)-3
Chec cu morcov (de post)-4

COMENTARII (13)

Teo

Teo 1

23.03.2011, 21:29

incerc sa-mi inchipui cat e de bun, ca doar morcovul e ''regele''legumelor!

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

23.03.2011, 21:51

adry88

adry88 1

03.06.2011, 10:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!