Chec cu ness si ciocolata

de Rocsi in Prajituri, 17 Iul 2010 | 2212 vizualizari

 

E prima data cand il fac si e foarte gustos...

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 gr iaurt
  • 11 linguri zahar
  • 13-14 linguri faina
  • 1 pliculet de ness
  • 1 esenta rom
  • 1 praf de copt
  • un patrat si jumatate de ciocolata menaj(sau ciocolata cu lapte)
  • 1 lingura si jumatate ulei
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu ness si ciocolata:

Ouale(la temperatura camerei) se freaca intens cu zahar care se pune treptat.

peste ouale batute se pune iaurtul.

se mixeaza bine pentru a se amesteca.

praful de copt se stinge cu putina zeama de lamaie si se toarna peste oua.

se mai adauga esenta d erom,pliculetul de ness.

se amesteca bine toate ,apoi se pune faina treptat.

se ia o tava de chec,se unge cu putina margarina,se pune hartie de copt si se toarna compozitia in tava.

se da tava in cuptorul incins pana ce checul este copt.

cand e gata,se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

ciocolata se amesteca cu uleiul si se topeste pe baie de aburi.

cu un penson se unge checul rece cu ciocolata topita si se presara nuca de cocos.

se lasa sa se raceasca si ciocolata apoi se serveste.

 

RETETA IN IMAGINI

Chec cu ness si ciocolata-0
Chec cu ness si ciocolata-1
Chec cu ness si ciocolata-2
Chec cu ness si ciocolata-3
Chec cu ness si ciocolata-4
Chec cu ness si ciocolata-5

COMENTARII (15)

Rocsi 1

18.07.2010, 23:25

multumesc mult onuta

Laly 1

18.07.2010, 23:40

Vreau si eu o feliuta mai ai?

Rocsi 1

18.07.2010, 23:45

mai am 2-3 feliute asa ca vino repede repede

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04