Chec cu nuca

de oana_d in Prajituri, 12 Mai 2013 | 5461 vizualizari

 

Pentru situatia in care de la cozonac va mai ramane nuca si vreti s-o folositi. Sau.. pentru orice ocazie.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua,
  • 6 linguri de zahar,
  • o ceasca de lapte (50 ml),
  • 3 linguri de ulei,
  • zahar vanilat,
  • esenta de rom,
  • razatura de lamaie si portocala,
  • praf de copt,
  • 5 linguri de faina,
  • 5 linguri de nuca macinata.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuca:

Mai intai se mixeaza albusurile cu zaharul spuma tare. Apoi se adauga pe rand galbenusurile, uleiul, laptele, aromele, faina amestecata cu praful de copt, nuca macinata. Ultimele 2 ingrediente se incorporeaza usor, cu o lingura, mai bine decat cu mixerul.

Se tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit timp de 30-40 de minute la foc potrivit. Este gata cand trece testul scobitorii. Rece, se dezlipeste hartia de copt de pe chec si se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuca si aroma de portocale