Chec cu nuca de cocos

de anca_rm in Prajituri, 14 Mai 2015 | 1688 vizualizari

 

Un chec cu umplutura de cocos gustos si aromat. Mie imi place tare mult nuca de cocos, o mananc cruda sau in prajituri . Eu am pregatit portie dubla deci cantitatile pe care le veti vedea in poze sunt pentru 2 checuri, dar eu va voi da pentru un singur chec.

 

INGREDIENTE

  • -5 oua
  • -5 linguri zahar
  • -100 ml frisca lichida sau iaurt gras
  • -50 ml ulei
  • -200 gr faina
  • -100 gr nuca de cocos fulgi +2 linguri zahar
  • - esenta rom
  • -1 lingurita praf de copt
  • -praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuca de cocos:

Intr-un bol spargem 3 oua , iar restul de doua le separam . Albusurile de la cele doua le punem separat intr-un bol in care sa le putem bate.

Batem cele doua albusuri cu 2 linguri de zahar pana cand sunt tari si adaugam nuca de cocos. Omogenizam si lasam deoparte.

Separat batem ouale cu zaharul , romul si praful de sare pana devin albe si nu se mai simte zaharul , adaugam frisca lichida sau iaurtul , faina , uleiul , praful de copt si omogenizam bine .

Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt turnam compozitia de chec , iar in mijlocul ei punem cu lingura nuca de cocos batuta cu albusurile  si apasam usor asa incat putin din compozitia de chec sa treaca peste nuca de cocos.

Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pana trece testul scobitorii .

Lasati la racit si pudrati cu zahar pudra.

Serviti impreuna cu o cana de cafea , lapte sau ceai. 

 

TIPS-URI

1

cred ca merge de minune cu nuca sau mac

RETETA IN IMAGINI

Chec cu nuca de cocos-0
Chec cu nuca de cocos-1
Chec cu nuca de cocos-2
Chec cu nuca de cocos-3
Chec cu nuca de cocos-4
Chec cu nuca de cocos-5
Chec cu nuca de cocos-6

COMENTARII (16)

Rocsi 1

14.05.2015, 20:27

Delicios si aromat!

Catalina L 1

14.05.2015, 20:46

bun tare...

Gicuta69 1

15.05.2015, 08:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04