Chec cu nuca de cocos, cirese si ciocolata

de epurasha2bb in Prajituri, 27 Dec 2010 | 4270 vizualizari

 

reteta asta am facut-o de Craciun, tot dupa capul meul si cu ce am avut si a iesit foarte frumoasa si pufoasa!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 2-3 linguri nuca de cocos alba razuita
  • 4-5 cirese confiate
  • 4 patratele de ciocolata neagra maruntite cu cutitul in cubulete
  • 1/2 pliculet de praf de copt Dr Otker
  • faina dupa ochi, aprox 5 linguri
  • 1/2 iaurtel Cremosso simplu
  • cateva picaturi esenta vanilie
  • 1 cubulet de unt cat o nuca moale la temperatura camerei
  • 4 linguri de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuca de cocos, cirese si ciocolata:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf usor de sare si cu zaharul. Se adauga apoi si galbenusrile frecate cu untul moale si iaurtul si apoi esenta de vanilie. Ultima data faina amestecata cu nuca de cocos si praful de copt. Se incoporeaza usor ,cate putin, amestecand cu un tel . Apoi se unge forma de silicon margareta cu unt/margarina si se toarna compozitia de chec. Se presara deasupra bucatele mici de cirese confiate si de ciocolata. Se da la cuptor la foc mediu cam 20 de minute.

Se scoate sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra si se orneaza dupa plac. Se poate servi taiata petale de flori, cercuri cu gura unui pahar sau cuburi cu cutitul, cum doriti, oricum va arata minunat sectiunea.:)

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuca de cocos, cirese si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec pufos cu cirese