Desert chec cu nuca de cocos si cacao

de Steffy in Prajituri, 6 Iun 2013 | 72856 vizualizari

 

Reteta este inspirata de la Jamila Cuisine, care mi-a dat o idee minunata pentru a face un chec frumos de Paste. 

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • o lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri nuca de cocos maruntita
  • 4 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 2 pliculete zahar vanilinat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu nuca de cocos si cacao:

Separam albusurile de galbenusuri. Cu ajutorul mixerului batem albusurile cu un praf de sare. Cand albusurile au devenit spumoase, adaugam zaharul tos si pliculetele de zahar vanilinat, lingura cu lingura pana obtinem o spuma lucioasa si tare. Galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza si le turnam peste albusurile batute, amestecand de jos in sus cu o spatula.

Faina o amestecam cu praful de copt si o punem peste amestecul de albusuri si galbenusuri, lingura cu lingura amestecand tot cu spatula cu miscari largi de jos in sus, pentru a nu scoate aerul din albusuri. Adaugam apoi si nuca de cocos maruntita.

Impartim compozitia formata in doua si intr-una din ele punem cacaua pe care am amestecat-o cu 2-3 linguri de apa calda.

Tapetam o tava mare de cozonac cu faina si incepem sa formam checul. Punem in tava o lingura din compozitia alba si deasupra o lingura din compozitia cu cacao, iar o lingura din compozita alba si alta din compozitia de cacao pana terminam ambele compozitii. Vom obtine un chec frumos marmorat.

Dam checul la cuptor, la foc mediu pentru 30-40 de minute, pana ce checul e bine copt. Facem testul cu scobitoarea. Il scoatem apoi din tava si il lasam sa se raceasca.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu nuca de cocos si cacao" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec pufos cu nuci