Chec cu nuca (de post)

de divainbucatarie in Dulciuri, 26 Mar 2011 | 4589 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 200 g zahar tos
  • 100 ml ulei
  • 200 g miez de nuca
  • 2 -3 portocale mari
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • zahar pudra pentru tapetat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuca (de post):

Amestecam zaharul cu uleiul apoi, adugam sucul de la 2 portocale si esenta de vanilie.

Inseram faina (pe care am amestecat-o in prealabil cu praf de copt, sare si bicarbonat), scortisoara, coaja rasa de la 1 portocala si nuca macinata.

Amestecam ingredientele pana se omogenizeaza compozitia. Daca este prea tare compozitia mai punem suc de la inca o portocala, astfel incat sa aiba o consistenta moale, sa curga usor din lingura. Turnam aluatul intr-o forma de chec in care am pus hartie de copt si coacem checul la 180°C timp de 45 minute.
Cand il scoatem din tava presaram zahar pudra.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Chec cu nuca (de post)-0
Chec cu nuca (de post)-1
Chec cu nuca (de post)-2

COMENTARII (29)

divainbucatarie

divainbucatarie 1

28.03.2011, 10:18

kamy, anamaria , va multumesc!

mamaieelena

mamaieelena 1

28.03.2011, 23:34

divainbucatarie

divainbucatarie 1

29.03.2011, 08:44

multumesc mamaieelena!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!