Chec cu nuca, fulgi de ciocolata si stafide

de Ancutsa in Prajituri, 13 Ian 2017 | 4666 vizualizari

 

Chec pufos cu nuca, cacao, stafide si fulgi de ciocolata alaturi de o cana cu lapte.
 
"Ca la bucatarasi acasa"

 

INGREDIENTE

  • 5 oua + 1 albus;
  • 4 linguri zahar;
  • 1 lingura zahar vanilat;
  • 1 lingura zeama de lamaie;
  • 8 linguri apa;
  • 6 linguri de faina;
  • 3 linguri nuca macinata;
  • 1 cescuta ulei;
  • un virf lingurita sare;
  • un plic praf de copt;
  • 2 lingurite de cacao;
  • putina coaja de lamaie;
  • stafide;
  • putina ciocolata cu lapte;
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuca, fulgi de ciocolata si stafide:

Se preincalzeste cuptorul.

Se face un sirop din zahar, zaharul vanilat si apa, se fierb pana se dizolva zaharul. Se da de pe foc.

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie, se toarna in fir subtire siropul si se bate in continuare pana se intareste spuma.

Se adauga treptat galbenusurile, uleiul, apoi si ingredientele uscate: faina, praful de copt, nuca macinata, omogenizand. Vom obtine o compozitie moale, pufoasa si aerata. Din compozitia rezultata se toarna jumatate intr-un alt castron in care adaugam si cacao.

 Intr-o tava de chec, pe foaie de copt, se toarna din cele 2 compozitii, alternand alb cu negru, apoi se presara stafidele, putina coaja de lamaie si bucatele de ciocolata cu lapte, iar apoi se mixeaza culorile folosind o scobitoare. Se mai presara si nuca macinata si se da la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 35-40 de minute.

 Sugestie de prezentare: dupa ce se raceste, se pudreaza cu zahar si se serveste, alaturi de o cana cu lapte, pe un suport de masa cu motive de sarbatoare pentru o atmosfera magica.

 Pofta Buna!

 Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/11/chec-cu-nuca-fulgi-de-ciocolata-si.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuca, fulgi de ciocolata si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Ancutsa 1

14.01.2017, 11:03

Va multumesc frumos, dragi bucatarasi, va servesc cu drag! O zi insorita va doresc!

diaconta 1

15.01.2017, 17:40

Imi place checul in orice combinatie
de ce nu ai scris in introducere "ca la bucatarasi acasa" ca sa participi la concurs?

Ancutsa 1

15.01.2017, 22:46

Claudia, multumesc.
Am scris chiar in descriere, deasupra ingredientelor

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu multa nuca de post