Chec cu nuca si albusuri

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 27 Mar 2011 | 3461 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 385 g albusuri
  • 170 g zahar
  • 290 g faina
  • 75 g margarina Rama MAESTRO
  • 50 g nuca tocata
  • Un praf de sare
  • 10 g praf de copt
  • Vanilie
  •  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuca si albusuri:


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,adaugand treptat zaharul.Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste albusurile batute rigid si se amesteca cu o lingura de lemn,dinspre margini spre interior.La sfarsit se incorporeaza uleiul,vanilia si nuca tocata grosier.

O tava de chec sau ondulata se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina.Compozitia se toarna in tava pregatita si se introduce in cuptorul preincalzit pana se rumeneste(primele 10-15 minute se tine focul mai mare pentru a creste,apoi se da focul la mic).Se lasa sa se raceasca,apoi se rastoarna pe un platou.Se pudreaza cu zahar.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Chec cu nuca si albusuri-0
Chec cu nuca si albusuri-1
Chec cu nuca si albusuri-2
Chec cu nuca si albusuri-3
Chec cu nuca si albusuri-4
Chec cu nuca si albusuri-5
Chec cu nuca si albusuri-6
Chec cu nuca si albusuri-7
Chec cu nuca si albusuri-8

COMENTARII (12)

Pasiune pentru bucatarie 1

28.03.2011, 20:57

e cel mai bun chec pe care l-am mancat,chiar am fost surprinsa

kukibella 1

28.03.2011, 21:05

adry88 1

02.06.2011, 12:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04