Chec cu nuca si portocale

de pansy1 in Prajituri, 19 Feb 2010 | 3410 vizualizari

 

Merita sa-l incercati

 

INGREDIENTE

  • -3 cani (cups) faina,(450 g)
  • -1 1/2 cani ulei, (250 ml) sau 250 g unt
  • -4 oua
  • -1 1/4 cani zahar pudra (300 g )
  • -coaja si zeama de la o portocala
  • -1 plic praf de copt (2 lg )
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -esenta rom,vanilie
  • -1 cana stafide sau merisor (cranberry)
  • -150 g nuci macinate mai mare.
  • -daca aveti, 3 linguri mari de coaja de portocala confiata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuca si portocale:

  • -se freaca ouale cu zaharul,zaharul vanilat,dupa care se adauga uleiul ca la maioneza si se mixeaza.
  • -se adauga zeama de portocale,coaja rasa de portocala si esentele
  • -faina se cerne si se amesteca cu praful de copt,dupa care se adauga in amestecul de oua cu zahar,si se omogenizeaza
  • -se adauga nucile macinate grosier si stafidele
  • se pune amestecul in forma tapetata cu hartie de copt,sau unsa cu ulei si pudrata cu faina.
  • -se baga in cuptorul preincalzit la 200*C,iar dupa 20 de minute se reduce temperatura la 180*C.Se tine aproximativ o ora,sau pana trece proba scobitorii.


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu nuca si portocale 18120
retete culinare - Chec cu nuca si portocale 18121
retete culinare - Chec cu nuca si portocale 18122
retete culinare - Chec cu nuca si portocale 18123
retete culinare - Chec cu nuca si portocale 18124

COMENTARII (4)

violette 1

19.02.2010, 22:04

Interesanta combinatie, portocale si nuci. Super!

pansy1 1

25.02.2010, 13:47

da,unul dodolot,depinde ce tava pentru chec ai,mai lungi si mai inguste ,atunci s-ar putea sa iasa 2, sau mai late si mai scurte.mie mi-a iesit sectiunea cam de 10x10 cm

elena1988 1

01.03.2011, 09:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25