Chec cu nuca si stafide

de Adriana G in Prajituri, 31 Ian 2013 | 5539 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 ceasca ulei (ceasca de 200ml)
  • 1 ceasca apa rece
  • 1 ceasca zahar
  • 1,5 lingura otet
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • esenta vanilie
  • 2 cesti faina
  • 1 lingurita bicarbonat sodiu
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • nuca si stafide dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuca si stafide:

- se bate uleiul cu zaharul, se adauga otetul, apa, esentele si sarea si se omogenizeaza totul

- se adauga faina amestecata cu praful si bicarbonatul si se amesteca bine

- 2/3 din compozitie se da deoparte iar in 1/3 ramasa se incorporeaza cacaua

- se unge tava de chec cu ulei si se tapeteaza cu faina

- se incinge cuptorul la 180 grade

- se aseaza in tava cu lingura in lungime aluat alb si negru, se presara nuca si stafide, iar aluat alb si negru si tot asa pana se termina compozitiile.

- se introduce tava la cuptor pentru 40-45 minute.

Asta e tot!

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu nuca si stafide 201175
retete culinare - Chec cu nuca si stafide 201176
retete culinare - Chec cu nuca si stafide 201177
retete culinare - Chec cu nuca si stafide 201178

COMENTARII (34)

Bunica 1

31.01.2013, 20:52

ana

lia maria 1

01.02.2013, 12:23

tare bine arata si cat o fi de bun

Adriana G 1

01.02.2013, 18:26

Lia, iti multumesc si da este foarte bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29