Chec cu nuci si anason(de post)

de Rocsi in Prajituri, 6 Apr 2012 | 1572 vizualizari

 

Un chec simplu si cu o aroma deosebita!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana lapte de soia cu cacao
  • un sfert cana de ulei
  • jumatate cana de zahar
  • 1 steluta anason
  • 1 lingurita cacao
  • 1 varf de lingurita de ness praf
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • o mana de miez de nuca
  • circa 1 cana faina
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuci si anason(de post):

Intr-un bol punem laptele ,zaharul,uleiul si le frecam bine cu un tel pana se topeste zaharul. Adaugam praful de copt si coaja rasa de lamaie. Anasonul il taiem cu un cutit bucatele mici si il punem in bol,apoi punem si ness-ul. Incorporam faina ,treptat,iar la urma punem cacaua. Nucile le tocam cu un cutit si le incorporam in compozitie.

Luam o tava de chec(sub orice forma) ,o ungem bine cu margarina si o tapetam cu faina alba. Turnam compozitia in tava. Aceasta o introducem in cuptorul incins,la o temperatura potrivita. Il lasam pana este copt(35-45 de minute maxim). Cand este gata il scoatem,il lasam la racorit.

Il pudram cu zahar si servim!

 

RETETA IN IMAGINI

Chec cu nuci si anason(de post)-0
Chec cu nuci si anason(de post)-1
Chec cu nuci si anason(de post)-2
Chec cu nuci si anason(de post)-3

COMENTARII (26)

Rocsi

Rocsi 1

07.04.2012, 19:47

Multumesc Zamfira!!

jolygina

jolygina 1

08.04.2012, 11:38

delicios

Rocsi

Rocsi 1

08.04.2012, 20:15

Joly

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!