Chec cu nuci si vanilie

de RuxyRux in Dulciuri, 15 Ian 2017 | 3387 vizualizari

 

O mare, dar mareeee bunatate, va invit cu drag sa probati reteta!
 Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 75 gr. nuca macinata
  • o canita de nuci curatate
  • 225 gr. zahar
  • vanilie( mai multa, extract, zahar vanilat, de bourbon, de care aveti)
  • 5 oua
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri lapte
  • un praf de sare
  • 180 gr. faina
  • 1lingurita praf de copt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuci si vanilie:

Din aceasta cantitate, ne iese un chec mare.

Albusurile le mixam cu un praf de sare si cu zaharul si vanilia pana devin ferme (dureaza putin, insa merita).

Galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza, apoi cu laptele, adaugam nuca macinata,  o jumatate din cantitatea de albus, faina si praful de copt si la final, incorporam restul de spuma de albus prin invaluire.

Intr-o forma de chec tapetata cu pergament, punem aluatul, adaugam bucatile de nuci si introducem checul la cuptorul preincalzit la 180 de grade C. Eu l-am tinut la 180 de grade C, timp de 30 de minute, dupa care am redus temperatura la 170 de grade C, l-am acoperit cu foaie de copt  si l-am mai lasat inca 30 de minute, in total a stat o ora la cuptor.

Checul l-am feliat, numai dupa ce s-a racit complet.

E un deliciu!

Daca doriti, puteti sa-l pudrati cu zahar pudra vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuci si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

RuxyRux 1

17.01.2017, 22:45

Multumesc...a iesit minunat...m-am topit dupa el! Te pup scumpo!

Panacris 1

19.01.2017, 09:39

RuxyRux 1

19.01.2017, 10:02

Cristina, te imbratisez!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu lapte praf