Chec cu Nutella

de divainbucatarie in Prajituri, 30 Mar 2011 | 4508 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 175 g faina,
  • 200 g zahar,
  • 4 linguri nutela topita
  • 4 oua,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 lingurita zeama de portocale,
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala,
  • 1/2 lingurita esenta rom,
  • 1/2 lingurita scortisoara,
  • 4 linguri de apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu Nutella:

Batem albusurile impreuna cu zaharul pana devin o spuma tare. Adaugam galbenusurile unul cate unul.Adaugam faina si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Stingem praful de copt cu o lingurita zeama de portocale si il il adaugam in aluat. La sfarsit pune coaja rasa de portocale, esenta de rom, 4 linguri de apa, nutela topita (eu am topit-o la microunde in 40 de secunde), apoi omogenizam compozitia.

Tapetam o forma de chec cu ulei, punem hartia de copt, apoi turnam aluatul. Coacem checul la 180°C timp de 45 de minute.

Cu 5 minute inainte sa scoatem checul din cuptor pregatim glazura de ciocolata, topind ciocolata si nutela in baine-marie. O vom turna imediat cum scoatem checul.

 

RETETA IN IMAGINI

Chec cu Nutella-0
Chec cu Nutella-1
Chec cu Nutella-2

COMENTARII (13)

La Ancuta 1

30.03.2011, 11:48

ce bine arata

divainbucatarie 1

02.04.2011, 21:28

Va multumesc din suflet tuturor! Va pup si va doresc weekend placut!

Ina 1

03.04.2011, 18:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04