Chec cu Nutella

de Rocsi in Prajituri, 19 Oct 2012 | 1951 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri cu nutella
  • 5 linguri apa minerala
  • 170 gr zahar
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1/2 sticluta esenta de rom
  • 165-175 gr faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu Nutella:

Punem nutella intr-un vas si o topim pe baie de aburi ( sau la miscounde). Separam ouale. Albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul pana devine o spuma tare. Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi zaharul pudra cu pastai de vanilie. Adaugam apa minerala, praful de copt, esenta de rom si le omogenizam. Punem si nutella topita, apoi faina in ploaie. La sfarsit adaugam coaja rasa de lamaie.

Ungem o tava de guguluf ( sau una normala de chec) cu unt si o tapetam cu faina bine. Turnam compozitia in ea si o introducem in cuptorul incins. Reglam o temperatura potrivita pentru coacere. Dupa vreo 35-40 de minute verificam daca este copt ( facem testul cu scobitoarea). Cand este gata il scoatem sa se raceasca.

Il puteti lasa simplu, pudra cu zahar sau glazura. Merge perfect langa cafeluta de dimineata (la mine a fost o ciocolata calda). Sa aveti pofta!

Sursa de inspiratie

 

RETETA IN IMAGINI

Chec cu Nutella-0
Chec cu Nutella-1

COMENTARII (54)

Rocsi

Rocsi 1

22.10.2012, 15:51

Multumesc draga mea....

twilight7

twilight7 1

22.10.2012, 22:27

foarte bun.felicitari!

Rocsi

Rocsi 1

22.10.2012, 23:05

Multumesc Twili

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!