Chec cu pere si piersici (de post)

de Steffy in Prajituri, 7 Apr 2012 | 7038 vizualizari

 

Fiind zi de week-end si inainte de sarbatoarea Floriilor, m-am decis sa fac o prajitura de post, dar delicioasa in acelasi timp...chec cu pere si piersici.
Reteta este pentru un singur chec, insa eu am facut reteta dubla si a avut mare succes.

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa minerala
  • 2 portocale
  • o para
  • o piersica mare din compot
  • 1 praf de copt
  • o lingurita bicarbonat
  • un praf de sare
  • un zahar vanilinat
  • o lingura de cacao
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu pere si piersici (de post):

Amestecam bine zaharul cu uleiul, apoi adaugam sucul de la cele 2 portocale si zaharul vanilinat.

Separat faina se combina cu praful de copt, bicarbonat, un parf de sare si apa minerala. Se pune peste compozitia de mai sus.

Daca vi se pare compozitia prea tare, mai adaugati apa minerala sau suc de la compot (trebuie sa fie compozitia ca la chec).

Se tapeteaza o tava de chec cu faina dupa care punem 3/4 din compozitie, adaugam para si piersica taiate cubulete. Restul compozitiei il amestecam cu lingura de cacao. Se aseaza apoi in tava peste fructe.

Se tine la cuptor aproximativ 45 minute la foc mic. Daca trece testul scobitorii, checul este gata. Cand s-a racit il pudram cu zahar.

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice tip de fructe, chiar si dulceata, in functie de preferinte.

2

Puteti adauga de asemeni alune, nuci, stafide, nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu pere si piersici (de post)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec marmorat