Chec cu pere si scortisoara

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 23 Noi 2015 | 4542 vizualizari

 

Pere de toamna si scortisoara? O combinatie buna, de sezon.

 

INGREDIENTE

  • Pentru pregatirea perelor:
  • 1,2 kg pere curatate de coaja si seminte;
  • 250 g zahar;
  • 50 g unt;
  • o lingurita scortisoara.
  • Pentru pregatirea aluatului de chec (3 bucati):
  • 12 oua;
  • un praf de sare;
  • 24 linguri zahar;
  • 12 linguri ulei;
  • esenta de pere;
  • o lingurita scortisoara;
  • un plic praf de copt;
  • 500 g faina.
Portii: 33
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu pere si scortisoara:

Pere:

Perele curatate de coaja si seminte se spala si se taie cubulete. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si untul si se calesc pana cand scade toata zeama. La final se adauga scortisoara si se amesteca.

Aluat de chec (3 bucati):

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile impreuna cu uleiul si esenta de pere si se omogenizeaza. Se pun faina, praful de copt si scortisoara,  amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula de silicon. Se adauga perele si se incorporeaza in aluat. Compozitia se toarna in tavile unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt, apoi acestea se introduc la cuptor pana cand checurile se rumenesc frumos. Se lasa 10-15 minute sa se racoreasca, dupa care se pot scoate din tavi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu pere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

RuxyRux 1

23.11.2015, 22:56

Vaaaai ce bunatate!

Merisor 1

24.11.2015, 08:58

Yummm, ce parfumat trebuie sa fie!

Catalina L 1

25.11.2015, 09:20

o delicatesa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Biscuiți Șah