Chec cu pere si scortisoara

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 23 Noi 2015 | 511 vizualizari

 

Pere de toamna si scortisoara? O combinatie buna, de sezon.

 

INGREDIENTE

  • Pentru pregatirea perelor:
  • 1,2 kg pere curatate de coaja si seminte;
  • 250 g zahar;
  • 50 g unt;
  • o lingurita scortisoara.
  • Pentru pregatirea aluatului de chec (3 bucati):
  • 12 oua;
  • un praf de sare;
  • 24 linguri zahar;
  • 12 linguri ulei;
  • esenta de pere;
  • o lingurita scortisoara;
  • un plic praf de copt;
  • 500 g faina.
Portii: 33
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu pere si scortisoara:

Pere:

Perele curatate de coaja si seminte se spala si se taie cubulete. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si untul si se calesc pana cand scade toata zeama. La final se adauga scortisoara si se amesteca.

Aluat de chec (3 bucati):

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile impreuna cu uleiul si esenta de pere si se omogenizeaza. Se pun faina, praful de copt si scortisoara,  amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula de silicon. Se adauga perele si se incorporeaza in aluat. Compozitia se toarna in tavile unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt, apoi acestea se introduc la cuptor pana cand checurile se rumenesc frumos. Se lasa 10-15 minute sa se racoreasca, dupa care se pot scoate din tavi.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu pere si scortisoara 413360
retete culinare - Chec cu pere si scortisoara 413361
retete culinare - Chec cu pere si scortisoara 413362
retete culinare - Chec cu pere si scortisoara 413363
retete culinare - Chec cu pere si scortisoara 413364
retete culinare - Chec cu pere si scortisoara 413365
retete culinare - Chec cu pere si scortisoara 413366
retete culinare - Chec cu pere si scortisoara 413367
retete culinare - Chec cu pere si scortisoara 413368
retete culinare - Chec cu pere si scortisoara 413369

COMENTARII (24)

Rux 1

23.11.2015, 22:56

Vaaaai ce bunatate!

merisor 1

24.11.2015, 08:58

Yummm, ce parfumat trebuie sa fie!

Catalina L 1

25.11.2015, 09:20

o delicatesa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L