Chec cu piersici

de alba_zori in Dulciuri, 7 Oct 2012 | 5453 vizualizari

 

Un chec foarte pufos si delicat.Am vrut sa fac si eu un chec pentru micul dejun si iata cum mi-a reusit.Am avut si vreo doua piersici si m-am gandit sa le folosesc,chiar foarte bun la gust,va invit la o felioara.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua proaspete
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri cu varf de faina
  • 1 lingura cu varf de amidon
  • coaja de la o lamaie rasa
  • un plic de vanilie
  • un plic de praf de copt
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 lingura de lichior de mandarine
  • 2 sau 3 piersici
  • 2 linguri de gem sau dulceata de piersici
  • scortisoara si zahar praf pentru pudrat si fistic daca vrem
  • 2 linguri de apa cu lichior de mandarine si zahar dupa gust pentru sirop.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu piersici:

Cel mai simplu si rezultat garantat:

1.Batem bine albusurile cu un strop de zeama de lamaie si cele 4 sau 5 linguri de zahar adaugat in ploaie pana se face o compozitie ca de bezea foarte spumoasa.

2.amestecam galbenusurile cu uleiul de floarea soarelui si pliculetul de vanilie si coaja de lamaie rasa,si adaugam la albusuri amestecand de jos in sus cu grija.

3.dam prin sita faina cu amidonul si praful de copt si amestecam in compozitia de oua,adaugam si o lingura de lichior de mandarine.

4.tapetam o tava de chec cu ulei si faina si asezam cu grija compozitia de chec.

5.pregatim si piersicile,le curatam de coaja,le taiem in doua ca si doua cosulete,le umplem cu dulceata de piersici si le pudram cu scortisoara,le dam prin faina putin si le asezam cu grija in compozitia de chec.

6.pudram iar cu scortisoara si putin zahar tos si fistic apoi lasam in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40 de minute pana se face coaja colorata.

7.cand e gata se scoate si se lasa la racit,se pudreaza cu zahar pudra si se taie felii apoi se uda cu siropul din lichior de mandarine,zahar si apa,ca la torturi.

Este un chec foarte pufos si moale care nu ar avea nevoie de sirop dar dupa placerea fiecaruia si daca preferati ca si mine mai umed checul va prezint si varianta asta,sper sa va placa cat si mie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Coronita cu piersici