Chec cu piure de castane in crusta de nuci, migdale si caramel

de simona72 in Prajituri, 12 Mai 2014 | 1624 vizualizari

 

Cu dedicatie pentru prietena noastra Laurici, zic prietena noastra, pentru ca stiu ca la toti ne este draga pentru nebuniile ei, pt farsele ei, pt veselia ei molipsitoare, pt teroristii ei si pt ca de la ea am preluat aceasta reteta si tot ea ma facut sa-mi placa piureul asta de castane. Muah( vorba ei) fata draga, muah bucatarasi!!!>:D<

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet piure de castane de 250 gr
  • 100 gr unt moale
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 4 oua
  • 300 gr faina
  • 100 ml lapte batut
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri pudra de roscove
  • 3 linguri indulcitor pulbere
  • pt crusta:
  • 1 pumn de nuci
  • 1 pumn de migdale
  • pt caramel:
  • 3 linguri zahar brut
  • 2 linguri unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu piure de castane in crusta de nuci, migdale si caramel:

Mixam untul moale la temperatura camerei cu indulcitorul pulbere. Adaugam cate un ou in timp ce mixam, concomitent cu o lingura de piure de castane, pana terminam ouale si piureul. Adaugam si extractul de vanilie. Separat, amestecam faina, pudra de roscove si praful de copt. Mixam din nou aluatul si punem cate o lingura de faina si cate o lingura de lapte batut, pana le terminam. Daca vi se pare prea vartoasa compozitia, mai adaugati 1-2 linguri de lapte batut, pana ajungeti la o compozitie cremoasa, care se tine de tel, dar nu tare. Punem compozitia intr-o forma de chec, eu am folosit una din silicon, iar peste aluat punem nucile si migdale tocate sau rasnite grosier. Apasam putin cu mainile peste crusta, sa se lipeasca bine de aluat si dam tava la cuptorul incins la 180 grade pt 30 minute. Reducem la 160 grade, mai lasam inca 20 minute si lasam checul sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa.

Pentru caramel: caramelizam zaharul intr-o craticioara,adaugam untul si amestecam pana s-a topit untul si zaharul caramelizat. Il turnam imediat peste chec. Lasam sa se raceasca, portionam si servim.

Sa va fie de bine!!!

 

TIPS-URI

1

recomand mai mult caramel, eu am folosit doar putin, de pofta si pt a tine crusta bine lipita de chec

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu piure de castane in crusta de nuci, migdale si caramel 318506
retete culinare - Chec cu piure de castane in crusta de nuci, migdale si caramel 318507
retete culinare - Chec cu piure de castane in crusta de nuci, migdale si caramel 318508
retete culinare - Chec cu piure de castane in crusta de nuci, migdale si caramel 318509
retete culinare - Chec cu piure de castane in crusta de nuci, migdale si caramel 318510
retete culinare - Chec cu piure de castane in crusta de nuci, migdale si caramel 318511
retete culinare - Chec cu piure de castane in crusta de nuci, migdale si caramel 318512
retete culinare - Chec cu piure de castane in crusta de nuci, migdale si caramel 318513
retete culinare - Chec cu piure de castane in crusta de nuci, migdale si caramel 318514
retete culinare - Chec cu piure de castane in crusta de nuci, migdale si caramel 318515

COMENTARII (35)

Lavinia 1

13.05.2014, 11:30

ce arome

anca_rm 1

13.05.2014, 12:28

e super acest chec , l-am facut si eu

ilinca_rox 1

13.05.2014, 15:12

arata foarte bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L