Chec cu piure de castane in crusta de nuci, migdale si caramel

de simona72 in Prajituri, 12 Mai 2014 | 6424 vizualizari

 

Cu dedicatie pentru prietena noastra Laurici, zic prietena noastra, pentru ca stiu ca la toti ne este draga pentru nebuniile ei, pt farsele ei, pt veselia ei molipsitoare, pt teroristii ei si pt ca de la ea am preluat aceasta reteta si tot ea ma facut sa-mi placa piureul asta de castane. Muah( vorba ei) fata draga, muah bucatarasi!!!>:D

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet piure de castane de 250 gr
  • 100 gr unt moale
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 4 oua
  • 300 gr faina
  • 100 ml lapte batut
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri pudra de roscove
  • 3 linguri indulcitor pulbere
  • pt crusta:
  • 1 pumn de nuci
  • 1 pumn de migdale
  • pt caramel:
  • 3 linguri zahar brut
  • 2 linguri unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu piure de castane in crusta de nuci, migdale si caramel:

Mixam untul moale la temperatura camerei cu indulcitorul pulbere. Adaugam cate un ou in timp ce mixam, concomitent cu o lingura de piure de castane, pana terminam ouale si piureul. Adaugam si extractul de vanilie. Separat, amestecam faina, pudra de roscove si praful de copt. Mixam din nou aluatul si punem cate o lingura de faina si cate o lingura de lapte batut, pana le terminam. Daca vi se pare prea vartoasa compozitia, mai adaugati 1-2 linguri de lapte batut, pana ajungeti la o compozitie cremoasa, care se tine de tel, dar nu tare. Punem compozitia intr-o forma de chec, eu am folosit una din silicon, iar peste aluat punem nucile si migdale tocate sau rasnite grosier. Apasam putin cu mainile peste crusta, sa se lipeasca bine de aluat si dam tava la cuptorul incins la 180 grade pt 30 minute. Reducem la 160 grade, mai lasam inca 20 minute si lasam checul sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa.

Pentru caramel: caramelizam zaharul intr-o craticioara,adaugam untul si amestecam pana s-a topit untul si zaharul caramelizat. Il turnam imediat peste chec. Lasam sa se raceasca, portionam si servim.

Sa va fie de bine!!!

TIPS-URI

1

recomand mai mult caramel, eu am folosit doar putin, de pofta si pt a tine crusta bine lipita de chec

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu piure de castane in crusta de nuci, migdale si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec cu piure de castane, scortisoara si nuca