Chec cu piure de mere si ciocolata

de Julie in Prajituri, 28 Aug 2010 | 10199 vizualizari

 

Un chec fraged cu gust de mere si ciocolata ,si umplutura crocanta de alune, inspirat de Anna Olson.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 100 g unt, 
  • 1/2 cana ulei,
  •  1/2 cana  zahar,
  •  2 oua,
  •  3 linguri cacao, 
  • 1 praf de sare,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu,
  •  50 g iaurt,
  • 1/2 cana  piure de mere,
  •  1 cana faina.

Pentru umplutura:

  • 30 g unt topit,
  •  2 linguri zahar,
  • 2 linguri faina,
  •  50 g alune fara sare,
  • 30 g ciocolata,
  • 1 lingura cacao.

Pentru decor:

  • 50 g alune fara sare,
  • 50 g ciocolata amaruie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu piure de mere si ciocolata:

Piureul de mere:
2 mere se curata de coaja si se pun la fiert in apa, aprox 2-3 minute,pana se inmoaie putin. Se scurg de apa si se paseaza cu blenderul.Se lasa sa se raceasca.
Umplutura:
Se amesteca alunele tocate cu zahar,cacao,ciocolata rasa , faina si unt topit.
Aluatul:
Se mixeaza untul cu uleiul si  zaharul , se adauga  ouale , pe rand mixand in continuare. Se adauga piureul de mere amestecat cu iaurtul si apoi faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, praful de copt si cacaua. Se mixeaza bine toate ingredientele sa rezulte un aluat moale .
Se unge o forma cu ulei si se tapeteaza cu zahar tos.
Chiar daca am folosit cu oarecare neancredere trucul asta ....
s-a dovedit a merge de minune!
Zaharul  da stralucire checului si se  scoate  si mai usor din forma.
Se toarna jumatate din compozitia de aluat, se pune umplutura , se toarna si restul de aluat, iar deasupra se pun alunele tocate.
Se da tava la cuptor pentru 25-30 minute.
Checul se incearca daca este facut ,cu o scobitoare.
Se lasa sa se raceasca si se scoate din forma.
Se decoreaza cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu piure de mere si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine si ciocolata