Chec cu portocale si nuci

de aalliinnaa07 in Prajituri, 25 Noi 2013 | 1669 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt
  • 100 g iaurt
  • 3 oua
  • 220 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 portocala
  • 1 lingura miere
  • 60 g nuci
  • 2 lingurite nuca de cocos sau mac
  • 100 g zahar/ zahar pudra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu portocale si nuci:

Untul si galbenusurile le frecam cu zaharul. Separat batem albusurile spuna tare.. Peste galbenusuri adaugam treptat albusurile amestecand cu o lingura de lemn, apoi adaugam coaja zasa fin de la o portocala si zeama de la o portocala, mierea si o lingura de faina si le amestecam pe toate. Apoi adaugam iaurtul, restul de faina, praful de copt, nuca taiata, nuca de cocos si amestecam usor.Se mai poate adauga si coji de portocala taiate cubulete mici. Ungem o tava de chec cu ulei, punem hartie de copt si punem compozitia in tava. Eu am mai lasat putin din compozitie si am mai adaugat 1 lingurita de cacao si am pus-o in tava peste compozitia galbena pe mijloc.

Introducem tava la cuptor timp de 45 de minute pana se rumeneste.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu portocale si nuci 280662
retete culinare - Chec cu portocale si nuci 280663
retete culinare - Chec cu portocale si nuci 280664
retete culinare - Chec cu portocale si nuci 280665
retete culinare - Chec cu portocale si nuci 280666
retete culinare - Chec cu portocale si nuci 280667
retete culinare - Chec cu portocale si nuci 280668
retete culinare - Chec cu portocale si nuci 280669
retete culinare - Chec cu portocale si nuci 280670

COMENTARII (16)

Rocsi 1

25.11.2013, 19:57

Foarte bun

kukibella 1

25.11.2013, 20:04

alilianaa 1

25.11.2013, 23:26

bun, bun..

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: