Chec cu prune

de T I M E A in Prajituri, 25 Sep 2013 | 7669 vizualizari

 

Daca tot am tava noua, trebuia sa incerc si un chec in ea si am facut unul cu cele mai bune fructe de sezon, adica cu prune.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 220 gr faina
  • 100 ml ulei
  • 80 ml lapte
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • 12 prune
  • 1 lingura margarina pt uns tava
  • 1 lingura zahar pt tapetat tava
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu prune:

Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare. Adaugam zaharul si mai mixam aprox 5 minute.

Adaugam treptat uleiul, laptele coaja si zeama de lamaie, mixand dupa fiecare.

La final incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula.

Ungem tava cu margarina si  presaram o lingura de zahar apoi scuturam tava.

Turnam compozitia in tava.

Prunele spalate le taiem bucatele mici si le pune peste blat apasand usor unele bucati ca sa mearga din ele si la fund.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 (foc potrivit la cuptor cu gaz) timp de aprox 35 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Scoatem din cuptor si lasam 10 minute sa se raceasca putin, apoi rasturnam pe un platou si pudram cu zahar pudra. 

Obtinem un chec cu o textura umeda si un gust aromat de la lamaie si prune.

Sa aveti pofta. 

 

 

TIPS-URI

1

Nu e necesar sa rasturnati checul decat daca folositi o forma cu model asa cum am folosit eu

RETETA IN IMAGINI

Chec cu prune-0
Chec cu prune-1
Chec cu prune-2
Chec cu prune-3
Chec cu prune-4
Chec cu prune-5
Chec cu prune-6
Chec cu prune-7

COMENTARII (38)

Reteta-Video 1

26.09.2013, 08:43

T I M E A 1

26.09.2013, 20:52

multumesc fetelor ma bucur ca va place

T I M E A 1

26.09.2013, 20:53

Corina l-am mancat cu colegii de lucru

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04