Chec cu rabarbar si ciocolata

de La Ancuta in Dulciuri, 21 Mai 2013 | 1151 vizualizari

 

Noua ne place foarte mult rabarbarul, dar m-am saturat de clasica placinta, asa ca am incercat si altceva. A iesit un chec pufos, acrisor, cu consistenta usor umeda.

 

INGREDIENTE

  • 4-5 tije de rabarbar
  • 100 g unt
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g ciocolata taiata marunt
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu rabarbar si ciocolata:

Rabarbarul il curatam si il taiem bucatele.
Mixam ouale cu un praf de sare si zaharul pana cand isi dubleaza volumul. Adaugam apoi untul moale si vanilia si mixam pana devine cremos.

Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in amestecul de oua. La final adaugam ciocolata taiata marunt si rabarbarul si amestecam pana se incorporeaza.

Turnam compozitia in tava de chec tapetata cu hartie de copt di coacem la foc potrivit ~45 de minute. Checul trebuie sa fie rumenit si sa treaca testul scobitorii.

Scoatem checul pe un gratar de bucatarie si il lasam sa se raceasca apoi pudram cu zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu rabarbar si ciocolata 229764
retete culinare - Chec cu rabarbar si ciocolata 229765
retete culinare - Chec cu rabarbar si ciocolata 229766
retete culinare - Chec cu rabarbar si ciocolata 229767
retete culinare - Chec cu rabarbar si ciocolata 229768

COMENTARII (23)

epurasha2bb 1

25.05.2013, 09:50

cred ca e delicios!

ionela2682 1

27.05.2013, 15:04

Sigur este delicios dupa cum arata checul tau..sincer nu am gustat niciodata rubarba deci nu stiu ce gust are...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: