Chec cu rom si ciocolata

de Sylvia in Prajituri, 18 Aug 2010 | 2353 vizualizari

 

Am facut aceasta prajitura in graba mare , am si ales reteta stiind ca se face foaret repede. Eu am dus cadou prajitura la niste prieteni dar am gustat-o acolo si va pot confirma ca a iesit foarte buna.

 

INGREDIENTE

 Avem nevoie de :

  • 4 oua,
  • 150 grame unt,
  • 150 grame zahar,
  • 250 grame faina,
  • 4 linguri de lapte/iaurt,
  • o jumatate de plic de praf de copt,
  • 2 -3 linguri de cacao,
  • 2 esente de rom mici de la Dr Otker.

Pentru glazura :

  • 200 grame ciocolata ( eu am pus 100 neagra si 100 alba)  ,
  • 2-3 linguri de smantana lichida,
  • o lingurita de ulei pentru luciu.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu rom si ciocolata:

 Preparare: se mixeaza  ouale cu zaharul si untul topit, adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao. Se adauga lingurile de lapte sau iaurt  si la final punem esenta de rom. Toata operatiunea dureaza vreo 4-5 minute.    Se toarna compozitia intr-o tava de chec tapetata cu unt si faina .

  Se coace in cuptorul preincins la 180 de grade, eu am lasat checul cu o tava de protectie sub tava lui, 30 de minute la 180 de grade si inca  vreo 10 minute la 170 sa fie bine copt, este gata cand trece testul scobitorii care iese curata.

  Am turnat peste el glazura facuta simplu topind impreuna cicolata cu smantana si uleiul la foc foarte mic. Am pus si un strat central de pudra de migdale pentru o linie de decor.

  L-am lasat sa se raceasca bine si taiat in doua a fost gata de drum. Este o prajitura lejera si aromata pefecta pentru o ceasca de cafea.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu rom si ciocolata 46900
retete culinare - Chec cu rom si ciocolata 46901
retete culinare - Chec cu rom si ciocolata 46902
retete culinare - Chec cu rom si ciocolata 46903

COMENTARII (25)

Sylvia 1

20.08.2010, 11:34

Va servesc cu drag

Adinacarla 1

27.08.2010, 09:33

ma inscriu si eu la o portie...trebuie sa incerc si eu..

Rux 1

14.11.2010, 22:35

Excelent arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: