Chec cu rubarbă

de Ade200 in Prajituri, 29 Apr 2011 | 5760 vizualizari

 

S-a făcut rubarba!Rubarba sau revent, pe numele ei ştiinţific Rheum rhabarbarum sau Rheum officinale, este de fapt o legumă folosită în preparatele culinare şi în medicină.
Atenţie, numai codiţele sunt comestibile şi numai dacă sunt sănătoase! Frunzele de rubarbă sunt toxice; ele contţn acid oxalic într-o concentraţie dăunătoare corpului uman. La fel şi codiţele ofilite sau cele afectate de îngheţ.(http://www.gradinamea.ro/)

 

INGREDIENTE

  • 500 g de rubarbă
  • 100 g de unt
  • 150 g de zahăr
  • 3 ouă
  • 200 g de făină
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 1/2 praf de copt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu rubarbă:

Rubarba se curăţă şi se taie în cuburi mici.Se freacă untul spumă, se adaugă zahărul, ouăle, sarea şi zahărul vanilat. Se bate iar pănă se albeşte.Se adaugă şi rubarba.

Făina se cerne împreună cu praful de copt.Se adaugă şi se amestecă bine toate.

Se tapetează o formă de chec cu hărtie sau se unge cu grăsime şi se pudrează cu făină.

Se coace la 180 de grade până se aureşte bine. Se lasă să se răcească şi apoi se taie.

Eu am făcut 2 porţii şi am pus-o în tavă mare. Este foarte uşor de făcut si e foarte fragedă.

 

TIPS-URI

1

Data viitoare o să adaug şi câteva vişine pentru culoare. Se poate servi cu puţină îngheţată.

RETETA IN IMAGINI

Chec cu rubarbă-0
Chec cu rubarbă-1
Chec cu rubarbă-2
Chec cu rubarbă-3
Chec cu rubarbă-4
Chec cu rubarbă-5
Chec cu rubarbă-6
Chec cu rubarbă-7
Chec cu rubarbă-8

COMENTARII (8)

divainbucatarie

divainbucatarie 1

29.04.2011, 12:12

Bun! eu nu am gasit inca rubarba ....

mamaieelena

mamaieelena 1

02.05.2011, 14:01

bun chec

adry88

adry88 1

14.05.2011, 17:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24