Chec cu smochine

de lia maria in Prajituri, 9 Sep 2010 | 5958 vizualizari

 

Este o reteta pe care eu am facut-o pana acum cu banane si am vrut sa incerc cu smochine. Este delicios !

 

INGREDIENTE

  • 90g unt moale
  • 250g zahar
  • 4 smochine bine coapte
  • 3 oua putin batute
  • 125 ml iaurt
  • 315g faina alba
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita nucsoara macinata
  • Un praf de sare
  • 100g nuci zdrobite
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu smochine:

Ungem cu putin unt si pudram cu faina o tava de chec. Intr-un bol frcam untul cu zaharul, cam 1’ pana amestecul devine cremos, adaugam smochinele si ouale batand pentru omogenizare apoi si iaurtul. Separat amestecam ingredientele uscate, pe care le golim peste smochine si amestecam totul bine. Turnam aluatul in tava si dam la copt pentru 50-60’.

Cand s-a racit il scoatem din tava/forma si-l glazuram dupa preferinta. Eu am folosit glazura in doua culori, din comert si cateva bombonele.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu smochine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu dovleac - Pumpkin gugelhupf