Chec cu stafide si cacao

de Dana_Retetegg in Prajituri, 14 Mar 2013 | 6812 vizualizari

 

Este o reteta simpla si usoara. Puteti face un chec simplu sau puteti sa-l combinati cu fructe uscate (stafide, goji, merisoare, prune, curmale), nuci sau migdale ... este foarte versatil. Si foarte gustos si pufos, desigur! :)

 

INGREDIENTE

  • 4 oua,
  • 4 linguri de zahar,
  • 1 zahar vanilat,
  • 1/2 plic praf de copt stins in otet,
  • 1 lingura pesmet,
  • 4 linguri faina,
  • 1 lingurita cacao,
  • stafide,
  • un praf de sare,
  • zahar pudra.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu stafide si cacao:

Am separat albusurile de galbenusuri.  

Am batut albusurile cu praful de sare si zaharul vanilat pana au devenit o spuma tare.  

Am batut bine galbenusurile cu zaharul pana au devenit crema.  

Am incorporat albusurile in crema de galbenusuri amestecand usor cu o spatula.  

Am adaugat praful de copt dizolvat in otet si pesmetul.  

Am omogenizat cu mixerul si am incorporat toata faina.  

Am oprit intr-un bol 3-4 linguri din compozitie iar pe restul am amestecat-o cu stafide si am pus-o in tava pe hartie de copt.  

Peste compozitia din bol am pus 1 lingurita de cacao si am amestecat bine.  

Am turnat-o de-a lungul pe mijlocul compozitiei din tava si am amestecat-o usor in compozitie un bat pt frigarui (sau scobitoare).  

Am pus checul in cuptorul preincalzit, la foc mic spre mediu. Am lasat pentru 25 de minute tava in cuptor fara a deschide usa.  

Am scos apoi checul din tava, am inlaturat de pe margini hartia de copt si am pudrat cu zahar.  

E delicios si foarte simplu de preparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu stafide si cacao" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu ciocolata