Chec cu stafide si caise confiate

de gabriela_aysondu in Dulciuri, 16 Noi 2013 | 4193 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600g faina
  • 300g zahar
  • 6 oua
  • 200g unt
  • 1 pahar lapte
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 200g stafide
  • 100g caise confiate
  • 2 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu stafide si caise confiate:

Separam albusurile de galbenusuri.

Stafidele le punem la inmuiat pentru 25 de minute in apa calda cu zahar si esenta de rom.

Galbenusurile le mixam cu zaharul pana ce se fac spuma,adaugam untul (la temperatura camerei),apoi laptele.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.

Se adauga faina cernuta si amestecata cu praful de copt concomitent cu albusurile batute spuma.

Intr-un castron punem putin din compozitie si amestecam cu cacaoa.

In compozitia alba punem esenta,coaja rasa de lamaie,caisele taiate cubulete si stafidele scurse.Amestecam cu o lingura de lemn si punem compozitie egala in tavile de chec unse cu unt si tapetate cu faina iar deasupra punem compozitia de cacao.

Bagam tavile la cuptorul incins la foc mare primele 10 min. dupa care dam focul mic pentru inca 20-25 min.

Verificam cu o scobitoare sa vedem daca e gata.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu stafide si caise confiate 278650
retete culinare - Chec cu stafide si caise confiate 278651
retete culinare - Chec cu stafide si caise confiate 278652

COMENTARII (7)

Rocsi 1

16.11.2013, 20:55

Imi plac mult checurile

MotanLaOale 1

16.11.2013, 22:32

laura_n 1

17.11.2013, 17:38

ce bine a iesit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: