Chec cu stafide si merisoare

de Bunica in Prajituri, 22 Feb 2014 | 4095 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 6 linguri ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 g. stafide
  • 50 g. merisoare
  • 1 lingura cacao
  • 3 linguri nuci macinate grosier
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu stafide si merisoare:

Merisoarele si stafidele se pun la hidratat in vin alb dulce sau coniac.

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana stau pe teluri.

Mixand in continuare adaugam zaharul cate o lingura.

Scoatem telurile si folosim o spatule.

Adaugam uleiul  ,faina si zaharul vanilat mestecand usor de jos in sus.

Compozitia se imparte in doua.Una se lasa alba si cealalta se combina cu cacao.

In compozitia alba se adauga merisoarele si stafidele.

Tapetam cu hartie de copt doua forme de chec.

In tavi turnam cate o lingura din compozitia  cu cacao si una din compozitia alba.

Nuca macinata am pus-o pe compozitia dintr-o tava.

Se da la cuptorul preincalzit la 170 grade pana trece testul cu scobitoarea.

 

Lasam sa se raceasca in tava si pudram.

 

TIPS-URI

1

Profesoara mea de gospodarie din liceu ne-a invatat asa:la chec proportia este 1 ou,2 linguri zahar,1 lingura ulei si 2 faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu stafide si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Bunica 1

22.02.2014, 22:14

Multumesc de aprecieri,dragilor!

laura_n 1

23.02.2014, 15:49

pudrat!

Alexandra Burz 1

25.02.2014, 22:07

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert chec pufos