Chec cu suc de portocale

de Oana in Prajituri, 3 Mai 2009 | 18628 vizualizari

 

E reteta mea preferata  si o folosesc pentru checuri si pentru toate blaturile de tort. Din aceasta cantitatea ies doua checuri sau un blat de tort.

 

INGREDIENTE

  • 3/4 pahar suc proaspat de portocale
  • 1/3 pahar de ulei
  • 1,5 pahar zahar
  • 6 oua
  • 3 lingurite praf de copt
  • 2 pahare faina
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu suc de portocale:

Se amesteca cu mixerul uleiul, sucul de portocale, galbenusurile si un pahar cu zahar. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Separat se bat albusurile spuma cu jumatatea de pahar de zahar, apoi se amesteca usor, cu o lingura, cele doua compozitii.


Pandispanul se pune in tavi de chec sau in forma de tort, unse cu ulei si tapetate cu faina sau cu hartie pentru copt. Se coace la foc potrivit pana trece “testul scobitorii”. Iese destul de “umed” si daca e folosit ca blat de tort nu mai necesita insiropare.


Eu am facut un chec tigru, dupa ce am facut compozitia de pandispan am impartit-o in doua, intr-una din jumatati am pus 3 linguri cu cacao si apoi am pus, alternativ, in forma de chec, cate un polonic de compozitie alba, apoi unul cu compozitie cu cacao, incepund din mijlocul formei si punand in acelasi loc, pana am terminat compozitiile - poza 10


Alta data am facut un chec alb si unul cu cacao- poza 9


Acelasi pandispan, dar cu ciocolata rasa inauntru, am pus cam doua patratele mari pentru fiecare chec (Anidor cu portocale)- ultimele poze

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu suc de portocale 2306
retete culinare - Chec cu suc de portocale 2307
retete culinare - Chec cu suc de portocale 2308
retete culinare - Chec cu suc de portocale 2309
retete culinare - Chec cu suc de portocale 2310
retete culinare - Chec cu suc de portocale 2311
retete culinare - Chec cu suc de portocale 2312
retete culinare - Chec cu suc de portocale 2313
retete culinare - Chec cu suc de portocale 2314
retete culinare - Chec cu suc de portocale 2315
retete culinare - Chec cu suc de portocale 2316
retete culinare - Chec cu suc de portocale 2317
retete culinare - Chec cu suc de portocale 2318

COMENTARII (1)

arakelian 1

30.05.2009, 06:40

io am facut-o ca prajitura. In loc de suc de portocale, am pus zeama de la compot de ananans si fructe taiate marunt peste tot. A iesit super faina!

si mai are un avantaj - daca bati albushurile spuma bine, nu mai e nevoie de praf de copt - creshte natural. (am io un ghimpe impotriva multor chimicale)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!