Chec cu unt si lamaie

de ionix in Prajituri, 15 Feb 2010 | 13000 vizualizari

 

reteta este de la soacra mea :p

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 6 oua
  • o cana cu zahar
  • 3 plicuri cu zahar vanilat
  • o lingura cu cacao
  • o lamaie
  • o cana cu faina 
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu unt si lamaie:

Se separa ouale si untul se scoate la temperatura camerei.

Untul moale se bate impreuna cu zaharul si galbenusurile.

Frecam bine untul cu galbenusurile pana cand se topeste zaharul si apoi radem lamaia, dupa ce am spalat-o bine, si punem o lingura din zeama de lamaie.

Separat, batem albusurile cu un praf de sare si cu zaharul vanilat.

Se adauga albusurile, amestecand de jos in sus, peste compozitia cu unt.

Apoi se adauga treptat faina la fel, amestecand de jos in sus.

Din compozitie, se iau cateva linguri intr-o cana si se amesteca cu cacao.

Restul de compozitie se pune intr-o tava de chec, pe care am uns-o cu unt dinainte.

Pe mijlocul formei, de la un capat la celalalt, turnam compozitia cu cacao si apoi o intindem un pic cu o furculita.

Se da la cuptor la foc mediu 5 minute si apoi la foc mic inca vreo 20 de minute.

Inainte de a scoate checul faceti testul cu scobitoare.

Dupa ce l-am scos din cuptor il pudram cu zahar pudra.

Este ideal la o cana cu lapte sau cafea, dupa preferinte. :p

 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

daca vi se pare compozitia prea moala puteti sa mai adaugati faina...

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu unt si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

ionix 1

16.02.2010, 10:31

da, este foarte fraged si are gust de ciocolata in zonele cu cacao ... sper sa-ti placa

Rocsi 1

16.02.2010, 12:00

bravo fata mamei gospodina...arata bine....

ionix 1

16.02.2010, 12:05

multumesc multumesc... azi o sa te sun, nu te-am deranjat in weekend pt ca stiam ca esti ocupata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cupcakes cu banane si ciocolata