Chec cu unt si lamaie

de ionix in Prajituri, 15 Feb 2010 | 7562 vizualizari

 

reteta este de la soacra mea :p

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 6 oua
  • o cana cu zahar
  • 3 plicuri cu zahar vanilat
  • o lingura cu cacao
  • o lamaie
  • o cana cu faina 
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu unt si lamaie:

Se separa ouale si untul se scoate la temperatura camerei.

Untul moale se bate impreuna cu zaharul si galbenusurile.

Frecam bine untul cu galbenusurile pana cand se topeste zaharul si apoi radem lamaia, dupa ce am spalat-o bine, si punem o lingura din zeama de lamaie.

Separat, batem albusurile cu un praf de sare si cu zaharul vanilat.

Se adauga albusurile, amestecand de jos in sus, peste compozitia cu unt.

Apoi se adauga treptat faina la fel, amestecand de jos in sus.

Din compozitie, se iau cateva linguri intr-o cana si se amesteca cu cacao.

Restul de compozitie se pune intr-o tava de chec, pe care am uns-o cu unt dinainte.

Pe mijlocul formei, de la un capat la celalalt, turnam compozitia cu cacao si apoi o intindem un pic cu o furculita.

Se da la cuptor la foc mediu 5 minute si apoi la foc mic inca vreo 20 de minute.

Inainte de a scoate checul faceti testul cu scobitoare.

Dupa ce l-am scos din cuptor il pudram cu zahar pudra.

Este ideal la o cana cu lapte sau cafea, dupa preferinte. :p

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

daca vi se pare compozitia prea moala puteti sa mai adaugati faina...

RETETA IN IMAGINI

Chec cu unt si lamaie-0
Chec cu unt si lamaie-1
Chec cu unt si lamaie-2
Chec cu unt si lamaie-3

COMENTARII (12)

ionix 1

16.02.2010, 10:31

da, este foarte fraged si are gust de ciocolata in zonele cu cacao ... sper sa-ti placa

Rocsi 1

16.02.2010, 12:00

bravo fata mamei gospodina...arata bine....

ionix 1

16.02.2010, 12:05

multumesc multumesc... azi o sa te sun, nu te-am deranjat in weekend pt ca stiam ca esti ocupata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41