Chec cu vanilie

de Angelina_Elena in Dulciuri, 24 Aug 2013 | 692 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu vanilie:

Separam albusurile de galbenusuri. 

Mixam albusurile spuma cu praful de sare, iar dupa ce s-au intarit incepem sa adaugam cate o lingura de zahar, apoi zaharul vanilat si continuam sa mixam pana obtinem o bezea lucioasa.

Am amestecat galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, apoi le-am adaugat peste albusuri si am omogenizat usor cu o spatula.

Praful de copt l-am amestecat cu faina, apoi am adaugat peste albusuri si am omogenizat usor cu o spatula.

Tapetam o tava de chec cu hartie de copt si putin ulei, asezam compozitia si dam tava la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii.

Lasam sa se racoreasca, apoi portionam si servim.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu vanilie 254229
retete culinare - Chec cu vanilie 254230

COMENTARII (39)

Angelina_Elena 1

24.08.2013, 23:08

Merisor, 3 felii sunt in poza, dar mai am unul intreg!

Angelina_Elena 1

24.08.2013, 23:09

Liliana

Angelina_Elena 1

24.08.2013, 23:09

Claudia

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55