Chec cu vanilie si ciocolata

de Rocsi in Prajituri, 6 Mai 2015 | 11102 vizualizari

 

M-am gandit ca nu aveti nimic dulce pentru maine la cafea si am venit sa va las o pufosenie de chec!

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 9-10 linguri faina
  • 1/2 pastaie de vanilie
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • 2 lingurite praf de copt
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu vanilie si ciocolata:

Ciocolata o rupem bucatele si o topim pe baie de aburi. O dam deoparte sa se racoreasca. Separam ouale, galbenusurile le mixam cu zaharul. Adaugam uleiul, apoi laptele, praful de copt si zaharul cu pastai de vanilie. Punem semintele de la pastaia de vanilie, coaja rasa de portocala, apoi faina. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, le incorporam cu o paleta, in compozitia de galbenusuri, cu miscari usoare.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/26 cm, punem cam 3/4 din compozitie si o nivelam. In compozitia pastrata punem ciocolata topita, amestecam. Punem lingura cu lingura compozitia de ciocolata peste cea alba, apoi cu o furculita il modelam putin. Il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste frumos si trece testul scobitorii. Cam 35 de minute dureaza. Cand este gata il scoatem sa se raceasca si servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

Micutza Luana 1

09.05.2015, 20:34

vai ce pofta am de chec de 2 zile

Rocsi 1

09.05.2015, 22:29

Hai Mihaela

Rocsi 1

09.05.2015, 22:29

Luana, te servesc eu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec simplu