Chec cu vanilie si ciocolata

de Rocsi in Prajituri, 6 Mai 2015 | 3579 vizualizari

 

M-am gandit ca nu aveti nimic dulce pentru maine la cafea si am venit sa va las o pufosenie de chec!

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 9-10 linguri faina
  • 1/2 pastaie de vanilie
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • 2 lingurite praf de copt
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu vanilie si ciocolata:

Ciocolata o rupem bucatele si o topim pe baie de aburi. O dam deoparte sa se racoreasca. Separam ouale, galbenusurile le mixam cu zaharul. Adaugam uleiul, apoi laptele, praful de copt si zaharul cu pastai de vanilie. Punem semintele de la pastaia de vanilie, coaja rasa de portocala, apoi faina. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, le incorporam cu o paleta, in compozitia de galbenusuri, cu miscari usoare.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/26 cm, punem cam 3/4 din compozitie si o nivelam. In compozitia pastrata punem ciocolata topita, amestecam. Punem lingura cu lingura compozitia de ciocolata peste cea alba, apoi cu o furculita il modelam putin. Il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste frumos si trece testul scobitorii. Cam 35 de minute dureaza. Cand este gata il scoatem sa se raceasca si servim!

 

RETETA IN IMAGINI

Chec cu vanilie si ciocolata-0
Chec cu vanilie si ciocolata-1
Chec cu vanilie si ciocolata-2
Chec cu vanilie si ciocolata-3
Chec cu vanilie si ciocolata-4
Chec cu vanilie si ciocolata-5
Chec cu vanilie si ciocolata-6
Chec cu vanilie si ciocolata-7

COMENTARII (48)

Micutza Luana 1

09.05.2015, 20:34

vai ce pofta am de chec de 2 zile

Rocsi 1

09.05.2015, 22:29

Hai Mihaela

Rocsi 1

09.05.2015, 22:29

Luana, te servesc eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20