Chec cu vin Marsala

de Doralinda in Dulciuri, 15 Ian 2013 | 1679 vizualizari

 

Azi mi s-a terminat checul ptr cafeaua de dimineata si am zis sa incerc altul! Foarte bun si asta! Nu ca l-am facut eu.....:)

 

INGREDIENTE

  • Ptr sirop:
  • 180 gr zahar
  • 100 ml suc de portocale proaspat
  • 100 ml suc de lamaie
  • Ptr chec:
  • 250 gr faina
  • 4 oua
  • 100 gr ciocolata ptr topit
  • 200 gr unt
  • 1 si jumatate lingurita praf de copt
  • jumatate lingurita scortisoara praf
  • 200 ml vin marsala
  • putin unt topit ptr ungerea tavii
  • Ptr glazura:
  • 150 gr ciocolata ptr topit
  • 100 ml smantana
  • 1 lingurita miere de albine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu vin Marsala:

Siropul il preparam prin punerea la fiert a tuturor ingredientelor ptr cca 10 min, apoi lasam sa se raceasca. Intr-un bol mixam untul topit pana se albeste putin, apoi punem ouale pe rand unul cate unul, siropul facut, scortisoara si ciocolata topita in bain marie. Faina o avem deja amestecata cu praful de copt si punem cate putin in compozitie alternand cu vinul. Ungem tava cu unt, presaram cu putina faina si punem compozitia. Lasam cca 45 min la 180C (cuptorul sa fie deja preincalzit). Cand e gata, lasam checul sa se raceasca, il scoatem din forma si taiem felii. Topim ciocolata in bain marie impreuna cu smantana si mierea de albine. Punem glazura intr-un bol si servim checul turnand cu o lingurita din glazura. E un desert frumos ptr musafiri!

 

TIPS-URI

1

bineinteles, puteti sa nu puneti glazura daca nu doriti!

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu vin Marsala 198069
retete culinare - Chec cu vin Marsala 198070
retete culinare - Chec cu vin Marsala 198072
retete culinare - Chec cu vin Marsala 198073
retete culinare - Chec cu vin Marsala 198075
retete culinare - Chec cu vin Marsala 198114

COMENTARII (38)

Doralinda 1

16.01.2013, 13:36

Ce sa gasesti rocsi?! Langa retetela tale, ale mele nu sunt nimc!!

Sim0na 1

17.01.2013, 21:36

Cred ca-i tare bun

Doralinda 1

17.01.2013, 22:02

Bun de tot!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S