Chec cu visine

de Lorra in Prajituri, 4 Feb 2013 | 2861 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 100 ml ulei
  • 200 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 pliculet praf de copt
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • o mana de visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu visine:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat cate putin (ca la maioneza), apoi se adauga praful de copt stins in zeama de lamaie.

Albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se pun in compozitia de galbenusuri, se adauga coaja de lamaie data pe razatoarea mica si la final se toarna faina "in ploaie".

Compozitia se pune in tava pentru chec tapetata cu hartie de copt, se presara visinele date cu putin zahar pudra si se da la cuptorul preincalzit pentru 30 min.

Se face testul cu scobitoarea pentru a ne asigura ca este copt.

Se scoate de la cuptor si se unge cu zahar si sirop. Pentru acesta am pastrat siropul lasat de visinele congelate, l-am amestecat cu putin zahar si am pus peste chec cand acesta s-a racit.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu visine 202093
retete culinare - Chec cu visine 202094

COMENTARII (20)

mamaieelena 1

04.02.2013, 16:50

ionela2682 1

04.02.2013, 17:34

Lorra 1

04.02.2013, 17:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S