Chec cu visine si ciocolata

de Adinacarla in Prajituri, 11 Feb 2011 | 13110 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 400g zahar
  • 400g faina
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana apa sau lapte ( eu am pus apa)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 lingurite cacao
  • 2 plicuri capucino cu croma de ciocolata
  • esenta de rom
  • 100g ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu visine si ciocolata:

Am separat ouale si am inceput prepararea checului.

Am batut bine galbenusele cu zaharul adaugand treptat ulei si apa.

Albusele le-am batut spuma separat apoi le-am incorporat in compozitia obtinuta din galbenuse, zahar, apa si ulei. Am adaugat faina in ploaie si praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Tava am tapetat-o cu hartie de copt si am turnat in ea compozitia...pastrand o parte din ea si am amestecat-o cu cacao si cele 2 plicuri de capucino ( am pus capucino deoarece am avut prea putina cacao) si esenta de rom. Am turnat si restul de compozitie peste cea din tava si am introdus tava la cuptor. Dupa 5 minute am scos tava din cuptor si am pus pe blat patratele de ciocolata si visinele din compot fara samburi. Am reintrodus dinou tava in cuptor si am lasat-o acolo pana cand checul s-a copt si a trecut testu scobitorii...

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu visine si ciocolata 84123
retete culinare - Chec cu visine si ciocolata 84124
retete culinare - Chec cu visine si ciocolata 84125
retete culinare - Chec cu visine si ciocolata 84126
retete culinare - Chec cu visine si ciocolata 84127
retete culinare - Chec cu visine si ciocolata 84128
retete culinare - Chec cu visine si ciocolata 84129

COMENTARII (16)

mena29 1

11.02.2011, 20:53

Cris2711 1

12.02.2011, 13:23

adry88 1

04.07.2011, 16:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D