Chec cu visine si ciocolata

de Rocsi in Prajituri, 17 Feb 2012 | 3051 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana si jumatate lapte
  • 1 sfert de cana ulei
  • 1 lingura unt
  • 1 praf de copt
  • coaja de portocala rasa
  • 1 esenta vanilie
  • 1 lingura cacao
  • circa 2 cani faina
  • 1 borcan mic cu visine fara samburi
  • 5-6 patratele ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu visine si ciocolata:

Punem untul si il topim,apoi il lasam sa se racoreasca. Separam ouale . Albusurile le mixam spuma cu zaharul pana devina ca o bezea.
Incorporam galbenusurile,apoi untul topit si uleiul. Punem laptele, iar dupa esenta si coaja rasa de portocala. Amestecam putina faina cu praful de copt,si incepem sa le punem treptat in compozitia de oua. Mai adaugam faina,pana ajungem la consistenta dorita.

Ungem 2 tavi cu unt. Turnam 3 sferturi de compozitie in cele doua tavi,iar un sfert o amestecam cu cacaua. Punem deasupra si compozitia cu cacaua si amestecam putin cele doua compozitii cu o coada de lingura. Ciocolata o rupem bucatele si o punem rasfirat.

Visinele scurse de zeama le punem deasupra checurilor

Dam tavile in cuptorul incins,la o temperatura potrivita si lasam checurile acolo pana sunt bine patrunse(facem testul cu scobitoarea). Cand sunt gata,le scoatem si le lasam sa se racoreasca,apoi servim.

 

RETETA IN IMAGINI

Chec cu visine si ciocolata-0
Chec cu visine si ciocolata-1
Chec cu visine si ciocolata-2
Chec cu visine si ciocolata-3

COMENTARII (37)

Rocsi

Rocsi 1

13.05.2012, 14:06

draguta!

pity19

pity19 1

15.04.2014, 10:27

Ce bine arata!

Rocsi

Rocsi 1

15.04.2014, 10:42

Multumesc Pity!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!