Chec de cacao cu stafide

de Valclaudia in Prajituri, 25 Dec 2013 | 2979 vizualizari

 

Craciun fericit, dragilor!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri zahar pudra (cu varf)
  • 1/2 plic praf de copt stins in cativa stropi zeama de lamaie
  • 5 linguri faina proaspat cernuta
  • 4 linguri apa minerala
  • 50 gr. stafide inmuiate in esenta de rom (1 sticluta)
  • 1 lingura cacao (cu varf)
  • glazura alba (1 albus+100 gr. zahar pudra+ 1 lingura zeama de lamaie)
  • bombonele de zahar pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec de cacao cu stafide:

Separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile cu un praf de sare si 2 linguri zahar pudra pana obtinem o spuma ca de bezea.

Galbenusurile se mixeaza cu alte doua linguri de zahar pudra+praf de copt stins in cativa stropi zeama de lamaie. Adaugam pudra de cacao, mai mixam 2-3 minute.

Turnam apa in fir subtire, in timp ce mixam in continuu, apoi incorporam albusurile si faina ajutandu-ne de o lingura de lemn. La final adaugam si stafidele hidratate cu rom si turnam compozitia intr-o forma de silicon unsa cu ulei.

Dam tava la copt pentru 35-40min.la temperatura moderata.

Facem testul cu scobitoarea si daca checul este copt in scoatem din cuptor si il lasam la racorit.

Pana se raceste checul preparam glazura alba mixand albusul cu zaharul pudra si zeama de lamaie.

Decoram checul cu aceast glazura si presaram bombonele albe de zahar.

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de cacao cu stafide" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec in doua culori