Chec de cacao cu stafide

de Valclaudia in Prajituri, 25 Dec 2013 | 1114 vizualizari

 

Craciun fericit, dragilor!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri zahar pudra (cu varf)
  • 1/2 plic praf de copt stins in cativa stropi zeama de lamaie
  • 5 linguri faina proaspat cernuta
  • 4 linguri apa minerala
  • 50 gr. stafide inmuiate in esenta de rom (1 sticluta)
  • 1 lingura cacao (cu varf)
  • glazura alba (1 albus+100 gr. zahar pudra+ 1 lingura zeama de lamaie)
  • bombonele de zahar pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec de cacao cu stafide:

Separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile cu un praf de sare si 2 linguri zahar pudra pana obtinem o spuma ca de bezea.

Galbenusurile se mixeaza cu alte doua linguri de zahar pudra+praf de copt stins in cativa stropi zeama de lamaie. Adaugam pudra de cacao, mai mixam 2-3 minute.

Turnam apa in fir subtire, in timp ce mixam in continuu, apoi incorporam albusurile si faina ajutandu-ne de o lingura de lemn. La final adaugam si stafidele hidratate cu rom si turnam compozitia intr-o forma de silicon unsa cu ulei.

Dam tava la copt pentru 35-40min.la temperatura moderata.

Facem testul cu scobitoarea si daca checul este copt in scoatem din cuptor si il lasam la racorit.

Pana se raceste checul preparam glazura alba mixand albusul cu zaharul pudra si zeama de lamaie.

Decoram checul cu aceast glazura si presaram bombonele albe de zahar.

Pofta buna!

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Chec de cacao cu stafide-0
Chec de cacao cu stafide-1
Chec de cacao cu stafide-2
Chec de cacao cu stafide-3
Chec de cacao cu stafide-4
Chec de cacao cu stafide-5
Chec de cacao cu stafide-6
Chec de cacao cu stafide-7

COMENTARII (16)

Miha 1

25.12.2013, 20:42

Craciun fericit!

MotanLaOale 1

25.12.2013, 23:35

diaconta 1

26.12.2013, 23:00

Minunat
Craciun fericit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04