Chec de cacao si crema de iaurt cu cirese

de Veronica22 in Prajituri, 13 Feb 2013 | 10361 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 2 checuri
  • 6 oua
  • 6 linguri de apa
  • 6 linguri de ulei
  • 8 linguri de zahar
  • 12 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 450 gr iaurt
  • 1 plic de gelatina( 15 gr)
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 400-500 gr cirese fara samburi
  • Sirop:
  • 200 ml apa,
  • 100 gr zahar,
  • 1 esenta de rom
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec de cacao si crema de iaurt cu cirese:

Albusurile impreuna cu apa se bat bine, se adauga zaharul si se bate bezeaua pana se topeste tot zaharul. Adaugam uleiul si galbenusurile pe rand cate o lingura de ulei si cate un galbenus. Incorporam in compozitie amestecand usor apoi si cacaua, faina si praful de copt. Se imparte compozitia in doua si se pune in doua tavi de chec cu fund curbat, tapetate cu hartie de copt. Se coc la foc mic 35 minute.

Dupa ce s-au copt, se rastoarna,se indeparateaza hartia si se lasa sa se racesca blaturile.

Crema: Frisca se bate bine. Gelatina se hidrateaza in 3-4 linguri de apa apoi se topeste pe bain-marie si se adauga in iaurt si apoi se amesteca impreuna cu frisca batuta si ciresele fara samburi.

Taiem checurile in jumatate pe orizontala. In formele in care am copt checurile punem folie alimentara, punem partea de desupra o insiropam, punem crema pe care am impartit-o in doua, pentru a fi pentru ambele checuri. Deaupra punem partea care la coacere a fost in tava, insiropam si acesta parte si acoperim cu folie si lasam la frigider cel putin 2 ore.

Dupa acest timp scoatem checurile din tava si din folie si le acoperim cu ciocolata topita amestecata cu putin lapte pentru a fi mai fluida. Decoram cu putina frisca si cirese confiate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de cacao si crema de iaurt cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Teo 1

13.02.2013, 22:26

interesant!chiar imi place!

georgianaborcila 1

03.06.2013, 08:47

cred k o sa iasa delicioasa

Ancutsa 1

25.03.2020, 22:54

Delicios!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan