Chec de ciocolata glazurat

de T I M E A in Prajituri, 10 Oct 2012 | 4572 vizualizari

 

Imi plac mult checurile de toate felurile: simple, cu ciocolata, cu fructe, cu orice. Le consider ideale dimineata langa cafea sau langa un pahar cu lapte. Nu necesita nici mult timp prepararea lor si mereu avem in casa ingredinetele necesare pentru un chec.
Ok, stiu ca toata lumea stie sa faca chec, dar eu tot vreau sa va prezint varianta mea de chec cu ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua mari
  • 100 gr zahar
  • 170 gr faina
  • 125 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • 100 gr ciocolata 55% cacao
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Glazura:
  • 2 linguri zahar pudra
  • 3-4 lingurite apa rece
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec de ciocolata glazurat:

Mai intai punem pe foc intr-un vas laptele si ciocolata rupta bucatele. Lasam pe foc pana in momentul in care laptele incepe sa fiarba. Luam de pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit.

Mixam ouale intregi cu sarea cu mixerul la treapta mare, pana  se deschid la culoare si devin spuma. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute, adaugand treptat si uleiul mixand in continuare.

Incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula. Adaugam esenta de rom si la final ciocolata topita in lapte. Amestecam usor cu spatula pana se amesteca bine apoi turnam intr-o tava de chec mica tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170-175 grade timp de aprox 35-40 min. Verificam cu o scobitoare daca este copt.

Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit scoatem din tava.

Pregatim glazura: frecam bine zaharul cu apa si ungem checul cu aceasta glazura lasand sa curga usor si pe margini. Glazura se intareste destul de repede.

Taiem felii si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de ciocolata glazurat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Alexandra Elena 1

10.10.2012, 20:44

nu as refuza o felie

T I M E A 1

10.10.2012, 21:54

Lilik, Eduard, Rhapsody, Elucubratiiculinare, Alexa - ma bucur ca va place

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:59

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec marmorat si glazurat cu ciocolata