Chec de ciocolata si menta

de RuxyRux in Dulciuri, 20 Ian 2017 | 6238 vizualizari

 

Chec After Eight...un desert senzational, va invit cu drag! Un chec minunat, dens, umed, o explozie de menta si ciocolata pe cerul gurii! Va las cateva felii pentru maine la cafea! 
Ca la bucatarasi acasa!

 

INGREDIENTE

  • 20 ciocolatele After Eight
  • 4 oua
  • 230 gr. faina de patiserie
  • 200 gr. zahar
  • 50 gr. cacao
  • 225 gr unt( gras. 82%)
  • 150 ml lapte
  • un praf de sare
  • vanilie
  • o lingurita praf de copt
  • menta verde pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec de ciocolata si menta:

Topim untul intr-un vas, la foc mic, cat este fierbinte, adaugam laptele, apoi imediat 8 ciocolatele after eight, amestecam sa se omogenizeze, fara insa a insista foarte mult.

Mixam ouale cu praful de sare , cu zaharul si vanilia timp de 5 minute pana obtinem o bezea, adaugam usor, compozitia de lapte, apoi cacaua, mixam in continuare, iar la final, punem faina si praful de copt, amestecam. 

Tapetam o forma de chec cu pergament, adaugam aluatul, punem restul de ciocolatele din loc in loc( vezi imaginile).

Coacem checul la cuptorul preincalzit la 170 de grade C, timp de o ora. Il scoatem din forma numai dupa ce s-a racit complet.

Feliati checul si bucurati-va de un gust delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de ciocolata si menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (60)

RuxyRux 1

28.01.2017, 09:17

Raluca scumpa mea, nici nu stii cat ma bucur ca ti-a reusit si e pe placul tau! Grozav si cu nuci, eu le iubesc in chec! Multumesc draga mea ca ai probat reteta! Te imbratisez cu drag!

Raluca57 1

28.01.2017, 17:33

Placerea a fost a noastra, te asigur! ne-am lins pe degete...

RuxyRux 1

29.01.2017, 19:17

Draga mea Raluca

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si malai