Desert chec de post

de Gicuta in Dulciuri, 19 Noi 2015 | 29934 vizualizari

 

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

 

INGREDIENTE

  • 175 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 200 ml apa minerala
  • 200 g faina
  • o lingurita esenta de rom
  • o lingurita esenta de vanilie
  • o lingurita coaja de lamaie
  • un pliculet praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri gem de capsuni
  • 3 linguri nuca de cocos
  • un praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec de post:

Punem intr-un castron zaharul, uleiul, apa minerala, faina cernuta cu praful de copt, esentele, coaja de lamaie, sarea si mixam bine pana se topeste zaharul.

Impartim compozitia in doua. Intr-una din ele punem cacaua si gemul de capsuni, iar in cealalta nuca de cocos. Mixam ambele compozitii pana la omogenizare.

Tapetam doua tavi mici (20x8x5cm) de chec cu hartie de copt, punem in mijlocul fiecarei tavi o lingura compozitie maro, o lingura compozitie alba, apoi iar o lingura compozitie maro si tot asa pana terminam ambele compozitii. Introducem tavile la cuptorul preincalzit, pentru 40 minute. Facem testul cu scobitoarea.

 

TIPS-URI

1

Gemul de capsuni se poate inlocui cu orice fel de gem sau dulceata.

2

Dupa preferinta se poate pudra cu zahar farin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

19.11.2015, 21:21

Super, super!

Moni_alex 1

20.11.2015, 21:21

foarte bun!

Gicuta 1

20.11.2015, 21:59

Multumesc mult fetelor!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada tigru