Chec de post, cu morcovi si mere

de Ina in Prajituri, 25 Noi 2013 | 21051 vizualizari

 

Intrucat zilele acestea am vazut intrebari despre checurile cu morcovi, mi-am rupt din pretiosul timp :D sa va prezint un chec delicios, "furat" de pe blogul Laurei Sava.

 

INGREDIENTE

  • - 2 morcovi mari
  • - 2 mere
  • - 200 g. zahar
  • - 100 ml. ulei
  • - 100 ml. suc de portocale, proaspat stors
  • - 100 ml. apa minerala
  • - 450 g. faina
  • - un praf de sare
  • - 1 plic praf de copt
  • - 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
  • - 1 lingurita scortisoara
  • - 1 lingurita coaja de portocala rasa
  • - 50 g. stafide inmuiate in rom
  • - o fiola esenta de vanilie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec de post, cu morcovi si mere:

Curatam  morcovii  si merele , apoi le dam pe razatoarea mica. Zaharul , vanilia si  cu uleiul se mixeaza  1- 2 minute , dupa care  adaugam sucul de portocale si apa minerala.

Adaugam apoi morcovii si merele rase si praful de sare si  mixam totul pentru omogenizare.

Amestecam praful de copt si bicarbonatul  cu faina , adaugandu-le apoi, impreuna cu restul ingredientelor,  la compozitia cu mere si morcovi.

Turnam aluatul intr-o tava antiaderenta, unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Coacem in cuptor, la foc potrivit, cca o ora. Cand este copt, oprim focul si lasam checul sa se raceasca in tava, taindu-l doar cand se raceste ( cine rezista, ca eu n-am rezistat  :)) )

TIPS-URI

1

Cantitatea ajunge pentru o forma mare de guguluf

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de post, cu morcovi si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Sylvia 1

26.11.2013, 16:33

Bravoooo ca ai gatit si pt noi Tare bun pare dar trebuie verificat asa ca o sa il fac si eu

Ina 1

26.11.2013, 22:48

multumesc! Sigur veti fi multumite de rezultat

bianca92 1

01.12.2013, 14:54

trebuie neapaat sa incerc si eu asa ceva

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă de post