Chec de post cu nuci si gutui

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 28 Noi 2012 | 3571 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de apa minerala
  • 2 cani de zahar
  • 4 cani de faina
  • 1 cana ulei
  • 1 praf de copt
  • zahar vanilat
  • un praf de sare
  • in plus:
  • 2 linguri cacao
  • 100 g gutui din compot
  • 200 g nuci macinate sau alune
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec de post cu nuci si gutui:

Se amesteca apa minerala cu zaharul, faina, uleiul si praful de copt pana se omogenizeaza compozitia.

Din compozitia rezultata se opresc 4 linguri, in care se pune cacao.

Compozitia alba se amesteca cu nuca macinata si cu bucati de gutui din compot.

Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, dupa care se toarna compozitia alba, iar peste ea cea cu cacao si cu ajutorul unei furculite se imprastie compozitia de cacao cu miscari circulare prin toata tava.

Se da tava la cuptorul preincalzit cca 40- 45 de minute.

Timpul de coacere poate fi diferit in functie de fiecare cuptor in parte, astfel se va face testul cu scobitoarea.

Se lasa sa se raceasca dupa care se poate taia.

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec de post cu nuci si gutui 190854
retete culinare - Chec de post cu nuci si gutui 190855
retete culinare - Chec de post cu nuci si gutui 190856
retete culinare - Chec de post cu nuci si gutui 190857

COMENTARII (21)

Sim0na 1

28.11.2012, 20:29

parfumat si delicios

Rocsi 1

28.11.2012, 20:53

Sper sa mai prind o feliuta ca prea bun este

ionela2682 1

30.11.2012, 11:51

Vezi ca ai deja hotomani la checul acesta! Pe semne e tare bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25