Chec delicios cu capsune a la JulyCris

de JulyCris in Dulciuri, 10 Iun 2014 | 3442 vizualizari

 

Am facut niste inghetata si mi-au ramas albusurile. M-am tot gandit ce sa fac cu ele. Si am inventat pe loc o reteta care a iesit minunat si pe care vreau sa v-o impartasesc si voua.

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 1 iaurt mic zuzu-natural
  • un pahar ulei gol de un deget(masura-paharul de iaurt)
  • 7 linguri faina
  • un praf de copt
  • esenta de migdale
  • capsune
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec delicios cu capsune a la JulyCris:

Albusurile le-am batut spuma tare. Am adaugat zaharul lingura cu lingura si am mixat bine pana s-a topit de tot.Am adaugat iaurtul si am mixat ca sa se omogenizeze bine compozitia. Am adaugat si uleiul,am omogenizat,apoi am adaugat faina amestecata cu praful de copt. Am amestecat usor,de sus in jos pana s-a incorporat bine. Am pus cateva picaturi de esenta de migdale.

Intr-o tava de chec tapetata cu harie de copt,am pus pe fundul tavii capsune spalate si taiate in patru. Deasupra am turnat compozitia,dar am mai oprit putina. Peste compozitia din tava,am pus iar capsune. Compozitia oprita am amestecat-o cu sirop de capsune(o jumatate de ceasca),am amestecat bine si am turnat-o deasupra. Am dat la cuptorul preincalzit pana a trecut testul scobitorii. L-am lasat sa se raceasca,apoi l-am rasutrnat pe o tava cu sus-ul in jos.

Intre timp,cat checul era la cuptor,din 10 capsune am preparat rapid o dulceata. Am pus capsunele pe foc cu zahar si le-am lasat sa fiarba cam 30 de minute.La final am adaugat coaja de portocala rasa. Aceasta compozitie am pus-o peste chec si am ornat cu topping de ciocolata.

TIPS-URI

1

Daca aveti dulceata de capsune,o puteti folosi fara sa mai fie nevoie sa faceti alta pt decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec delicios cu capsune a la JulyCris" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec pufos cu visine