Chec din albusuri

de silvi0ara in Dulciuri, 1 Noi 2010 | 2015 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 albusuri
  • 12 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 70g unt topit
  • ½ plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 2-3 linguri nuca maruntita
  • 3-4 linguri fructe confiate
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri:

Se bat albusurile tare impreuna cu zeama de lamaie, apoi se adauga treptat zaharul si vanilia si se bat pana se obtine o bezea tare si lucioasa. Se adauga  faina cernuta impreuna cu praful de copt, amestecand de sus in jos, apoi adaugam untul topit,iar la final nuca si fructele confiate taiate bucatele.Eu am pus afine,visine,mango si ananas. Se unge o forma cu unt si se tapeteaza cu faina,se toarna compozitia si se coace la 180gC pana este gata.Se face tesul cu scobitoarea ca sa fim sigure. Se scoate din cuptor si se lasa sa se ‘odihneasca’ 10 minute in tava.Apoi se scoate din forma.Este foarte bun dimineata la cafea.

 

RETETA IN IMAGINI

Chec din albusuri-0
Chec din albusuri-1
Chec din albusuri-2
Chec din albusuri-3
Chec din albusuri-4
Chec din albusuri-5
Chec din albusuri-6
Chec din albusuri-7
Chec din albusuri-8
Chec din albusuri-9
Chec din albusuri-10
Chec din albusuri-11

COMENTARII (32)

Sylvia

Sylvia 1

03.11.2010, 18:27

Extraordinar arata, am auzit de checul asta dar nu am vazut niciodata reteta, superb arata toate furculitele

silvi0ara

silvi0ara 1

05.11.2010, 23:06

Sylvia,mersi mult.

steluta

steluta 1

02.05.2011, 17:32

wau !!! caut demult reteta asta ! Ne facea mami , cind traia......... Era tare delicios !Ma apuc imediat de prajiturit !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!