Chec din albusuri

de silvi0ara in Dulciuri, 1 Noi 2010 | 6008 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 albusuri
  • 12 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 70g unt topit
  • ½ plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 2-3 linguri nuca maruntita
  • 3-4 linguri fructe confiate
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri:

Se bat albusurile tare impreuna cu zeama de lamaie, apoi se adauga treptat zaharul si vanilia si se bat pana se obtine o bezea tare si lucioasa. Se adauga  faina cernuta impreuna cu praful de copt, amestecand de sus in jos, apoi adaugam untul topit,iar la final nuca si fructele confiate taiate bucatele.Eu am pus afine,visine,mango si ananas. Se unge o forma cu unt si se tapeteaza cu faina,se toarna compozitia si se coace la 180gC pana este gata.Se face tesul cu scobitoarea ca sa fim sigure. Se scoate din cuptor si se lasa sa se ‘odihneasca’ 10 minute in tava.Apoi se scoate din forma.Este foarte bun dimineata la cafea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

silvi0ara 1

05.11.2010, 23:06

Sylvia,mersi mult.

steluta 1

02.05.2011, 17:32

wau !!! caut demult reteta asta ! Ne facea mami , cind traia......... Era tare delicios !Ma apuc imediat de prajiturit !

Rahela Velicu 1

26.06.2021, 00:06

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec alb/negru