Chec din albusuri

de Miha in Prajituri, 27 Dec 2010 | 2480 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g albus
  • 200 g zahar
  • 100 g unt
  • 125 g iaurt Cremosso
  • ~300 g faina
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de copt
  • 30 g cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri:

Am mai incercat acest chec si in alta varianta.

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema. Se adauga iaurtul si se omogenizeaza. Faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza usor in compozitie. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si cu miscari de jos in sus se incorporeaza in compozitie.

Intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina se toarna jumatate din compozitie. Printr-o sita fina cernem cacaoa deasupra, formand un strat pufos de cacao. Turnam usor restul compizitiei si dam tava la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste frumos. Se face testul cu scobitoarea pentru siguranta.

Se lasa la racit apoi se feliaza.

O reteta de chec foarte usor de facut, potrivit dimineata langa un pahar de lapte sau o cana imensa :)) de cafea. ;)

 

 

COMENTARII (30)

ionix

ionix 1

28.12.2010, 14:58

ce pufoşenie mişto

Dana Cristea - pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

28.12.2010, 21:54

Miha

Miha 1

28.12.2010, 23:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!